Min fødselshistorie

Lørdag våknet jeg med små murringer i korsryggen. Konkluderte med å skippe trening og ta det rolig og bare slappe av den dagen. Jeg dro på kafé med ei venninne og merket da at jeg hadde fått brun utflod da jeg var på do en tur. Tenkte kanskje det var en tegningsblødning, og ble litt optimistisk på at fødselen ville skje snart. På kvelden kjente jeg fremdeles litt murringer, så jeg spiste noen boller i håp om at fødselen skulle starte for å få litt karbohydrater i omløp. Jeg avlyste kinodate samme kveld, men hadde ikke nok smerter til å dra på sykehus ennå. Bestemte meg for å legge meg å sove, og la meg med sminken på og alt.

Riene tok seg opp

Jeg la meg kl. 23:30 og våknet med smerter kl 01:00. Derfra ble det null søvn. Gikk rundt hjemme og tok tiden på disse intervallene mellom smertene. Riene varte ca. 40 sek med ca. 5 min mellomrom. Dro derfor til føden, men fikk konstantert at det var modningsrier og at de mest sannsynlig ville stoppe opp, og ble derfor sendt hjem igjen. Jeg ble skikkelig skuffa. 

 

Jannicke og nyfødt red.jpg                         Jannicke babyfingre.jpg

 

Riene avtok ikke, så det var null søvn å få hjemme. Jeg krympet meg i smerter, men fikk litt lindring av varme risposer. Kl 09:55 gikk plutselig vannet, og riene ble kraftigere. Samboeren måtte først lufte hunden, så dro vi på føden igjen ca. kl. 10:45.

Jeg ønsket epidural

Da hadde jeg 5 cm åpning. La meg i badekaret, noe jeg tenkte jeg aldri skulle gjøre. Egentlig ville jeg ha epidural, men jeg ga badekaret et forsøk. Det var sikkelig deilig faktisk. Lå ca. 30 min i vannet før jeg fikk sjekket åpningen på ny, den var da 7 cm og knappe 10-15 min etterpå hadde jeg 9 cm åpning. Da skjønte jeg at vi ikke rakk noe epidural. Jeg hadde vel bestemt meg på 7 cm åpning at jeg ikke ville ha epidural likevel, siden ting gikk så fint og fort.. Vondt? Ja - men overlevbart! Brukte et lite kvarter på å nå 10 cm. Det var ikke godt, men er heldigivs helt glemt nå. Jeg fikk starte å presse rundt kl.12:00, og presset i 45 min. Jeg fikk ta babyen på hodet før han kom ut, og mye av magen forsvant under pressinga slik at jeg fikk se hele ungen komme ut av meg - i badekaret! Babyen kom ut kl. 12:43, så Det gikk en time før morkaken løsnet via en etterrie. Ble sydd to sting, men kjente ikke når de sydde. 

Fødselen var en helt fantastisk opplevelse!